Stevensfhof Muziekfestival "WATER"

Het Stevenshof Muziekfestival Water!!! is een initiatief van twee wijkbewoners die graag wat meer leven in de brouwerij willen en daarvoor muziek inzetten. Muziek voor elk wat wils, voor alle leeftijden, op verschillende momenten van de dag, door kinderen, amateurs en beroepsmusici. In het Huis van de Buurt, en voor een aantrekkelijke prijs. Zelf meespelen in een orkest kan ook. Kortom: een andere en plezierige manier om de Stevenshof te leren kennen!
WATER!!!
Dat is het thema van het muziekfestival. De Stevenshof is rijk aan water – water is er teveel of te weinig, je kunt je erop en ermee vermaken, je kunt het drinken, je ermee wassen. Wat kunnen wij doen om met dit kostbare goed zo zorgvuldig mogelijk om te gaan? Dat drukken we uit in muziek en in een informatiemarkt waar allerlei wetenswaardigheden over water worden gepresenteerd, tips om er op een eenvoudige manier verstandig mee om te gaan en proefjes om te meten hoe de waterkwaliteit in de wijk is.
De muziek die op het programma staat is het Opera Gala (bv. Bizets Parelvissers) door B.O.O.M!, zeemansliederen door het bekende Leidse zeemanskoor Rumor di Mare, de feestelijke Water Music van G.F. Händel door een scratchorkest o.l.v. Martin van der Brugge en liederen De Zee en I am the earth uitgevoerd door een kinderkoor uit de wijk (dit concert is gratis) en prachtige kamermuziek door het ensemble Bello Classico en het Schubert Ensemble, beide afkomstig uit de regio Leiden. Wij sluiten het festival af met “surfmuziek” uit de jaren ’60 van de vorige eeuw door de drie dames en twee heren van de zanggroep Balds & Blondes.

Laat u op vrijdag 8 en zaterdag 9 mei 2020 verrassen door diverse muziekuitvoeringen: van klassiek tot zeemanslied, voor en door jong en oud. Doe mee met het scratchorkest en steek uw licht op tijdens de markt over water! Een uitgelezen mogelijkheid om uw wijk te verkennen en stad- en vooral buurtgenoten te ontmoeten!

Voor de flyer ga naar de lees meer button. Scroll helemaal naar beneden en klik op de link.

Klik op de link