• Commissie Stadswarmte Stevenshof Leiden

Commissie Stadswarmte Stevenshof Leiden

Sinds januari 2015 houdt een commissie van de Wijkvereniging Wijkraad Stevenshof zich bezig met het onderwerp stadswarmte. De Stevenshof is een van de grootste wijken in Leiden waar de bewoners hun huis verwarmen door stadswarmte.

Aanleiding voor de oprichting van de commissie zijn de hoge vastrechten voor stadswarmte en de mogelijk nadelige gevolgen van de sluiting van de E-on centrale in Leiden in 2020 die nu de stadswarmte levert voor huishoudens in Leiden.

Het doel van de commissie stadswarmte is dat er een betaalbare en duurzame opvolger komt voor stadswarmte van de E-on centrale. Hoewel NUON ons niet in de kou mag laten staan, zijn wij als warmtegebruikers ook niet tevreden met de huidige warmtevoorziening. Reden is dat stadsverwarming voor veel gebruikers relatief duur is. Het hoge vastrecht is een landelijk probleem, dat wij niet lokaal en alleen kunnen oplossen. Daarom willen wij als eindgebruikers/klanten zeggenschap in de toekomstige warmtevoorziening in Leiden. Misschien is een meer betaalbaar alternatief mogelijk.

Eén van de eerste wapenfeiten van de commissie is een open brief aan de gemeenteraad van Leiden en wethouder Frank de Wit naar aanleiding van berichtgeving over de aansluiting van Leiden op de warmterotonde Zuid-Holland. Lees hier de brief.

De commissie bestaat uit de volgende leden: Daniel Hake, Miriam van de Kamp, Peter Lina, Peter Segaar en Sjaak Witsenburg (tot mei 2015)/William Denissen (vanaf mei 2015) (Roomburg).

De commissie kan nog versterking gebruiken. Heb je interesse om een steentje bij te dragen aan de lopende discussie in Leiden over stadswarmte en daarin het belang van gebruikers sterker voor het voetlicht te brengen, stuur dan een mail aan commissiestadswarmteshl@gmail.com.