BURGERBERAAD ENERGIETRANSITIE


AAN ALLE BEWONERS VAN DE STEVENSHOF,

Na de zomer gaat het burgerberaad energietransitie van start. Daarvoor zijn we als gemeente Leiden nu bezig met het uitnodigings- en aanmeldtraject tot 30 juni. De loting voor 150 deelnemers die uiteindelijk in het burgerberaad plaatsnemen is in eerste week van juli. Graag schakelen wij jullie hulp in met de communicatie naar een zo divers mogelijke doelgroep. Door jullie netwerk hiervoor in te zetten.

Het burgerberaad moet namelijk zo veel mogelijk een afspiegeling zijn van de Leidse bevolking. Denk aan criteria als leeftijd, opleiding, etc. Meedoen mag vanaf 16 jaar.

Bij dit soort initiatieven zijn bepaalde groepen vaak ondervertegenwoordigd. Doel is om een zo breed mogelijke groep mensen op de hoogte te brengen van het aankomend burgerberaad en hen te motiveren zich aan te melden. Het is belangrijk dat verschillende mensen meepraten over een duurzame toekomst.

Goed te weten is dat een groep van 12.000 willekeurig geselecteerde inwoners van Leiden een persoonlijke uitnodiging per brief heeft ontvangen op 19 juni. Daarnaast mogen inwoners – ook zonder uitnodiging – zich aanmelden.

Wat vragen we?

Zou jij de onderstaande posts willen delen, reposten, commentaar geven of liken (afhankelijk van of jullie een organisatieaccount hebben op instagram, twitter, facebook en linkedin). Ter info: het meest effectief is reposten van het bericht met een eigen commentaar/aanvulling; liken levert het minst op.

Zo hopen we zo veel mogelijk verschillende inwoners te kunnen bereiken. Enorm bedankt voor je medewerking!

Met vriendelijke groet,

Projectteam burgerberaad energietransitie
Gemeente Leiden