• OV in de avonduren

OV in de avonduren

Het reguliere OV rijdt ’s avonds niet meer langs mijn halte. Welke mogelijkheden heb ik

1. Reguliere alternatieven
In de wijk Stevenshof rijdt ’s avonds en op zondag lijn 2 de lange route van lijn 1 in de avonduren na 21.00 uur. Op deze momenten rijdt lijn 1 niet. U kunt verder lopen naar een halte aan de Charley Tooropweg, de Mary Zeldenrustweg of naar station de Vink.

Op het station kunt u ook de trein pakken naar Leiden Centraal.

2. De Regiotaxi
De Regiotaxi is aanvullend openbaar vervoer op afroep. U reist ermee van deur tot deur. Ook komt de Regiotaxi op bestemmingen waar het gewone openbaar vervoer niet komt. De Regiotaxi is voor iedereen beschikbaar die zelfstandig of met begeleiding kan reizen. Ook voor reizigers met een rolstoel, scootmobiel, rollator of hulphond. Maakt u gebruik van een hulpmiddel? Meld dit dan voordat u uw rit boekt. De Regiotaxi werkt niet met een dienstregeling of vaste haltes, maar rijdt op basis van aanmeldingen. Ook zijn er in de regio verschillende centrale ophaalpunten. Ritten van verschillende reizigers worden vaak gecombineerd. De extra reistijd voor combinatieritten is maximaal een half uur.

U wordt voor de deur opgehaald en als u dat wilt, helpt de chauffeur u bij het instappen.
U wordt opgehaald binnen 15 minuten voor of 15 minuten na het afgesproken ophaaltijdstip.
U wordt altijd gebeld als de Regiotaxi in de buurt is: minimaal 5 minuten voor aankomst.
U bepaalt zelf wanneer u weer wordt opgehaald voor de terugrit.

Voorwaarden:
De Regiotaxi is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar.
· Bel minimaal 2 uur van tevoren om het afhaaltijdstip en de eventuele aankomsttijd af te spreken.
· Ritten waarbij de reiziger op tijd moet komen hebben voorrang.

Kijk voor meer voorwaarden en uitleg op de website van Regiotaxi Holland Rijnland.

U betaalt per zone € 3,00.

Nachttarief:
Voor een nachtrit betaalt u een toeslag van € 1,-- per zone. Dit geldt ook voor het opstaptarief en bij het Wmo-tarief. Het nachttarief wordt berekend als u wilt reizen tussen 01.00 en 06.00 uur. Probeer, als u kunt, uw rit in de nacht ruim van tevoren te boeken.

Vervoersvergoeding voor de regiotaxi aanvragen:
De prijs van de Regiotaxi ligt tussen het openbaar vervoer en de gewone taxi in. Ontvangt u vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) een vervoersvergoeding? Dan betaalt u de prijs van het reguliere openbaar vervoer.

Wilt u een vervoersvergoeding aanvragen op grond van de Wmo? Dan kunt u hiervoor een aanvraag doen via de website van de gemeente Leiden. Voor meer informatie over de voorwaarden over de Wmo indicatie, kunt u contact opnemen met de gemeente Leiden, telefoonnummer 14071 (keuze 2).

Informatie over de regiotaxi

U kunt uw rit reserveren via telefoonnummer 0900 – 20 22 368 (2 cent per minuut + eventuele kosten van uw mobiele telefoon). Of online via: Regiotaxi Holland Rijnland (vervoerataxdevries.nl). Of per e-mail: telefoon@rthr.nl.

Ook is er een app, genaamd "WinTop" beschikbaar voor uw smartphone/tablet.

LET OP: u dient een rit twee uur van te voren te reserveren.

Alle informatie staat op: Regiotaxi Holland Rijnland | Vervoer van deur tot deur, voor iedereen! (rthr.nl) en Regiotaxi Holland Rijnland - Holland Rijnland