• Stevenshof krijg 69 extra bomen

Stevenshof krijg 69 extra bomen

De Stevenshof krijg 69 bomen extra bomen. Leiden werkt hard aan het vergroenen van de stad, bomen zijn hierbij belangrijke spelers. Bomen brengen verkoeling door schaduw en bieden dieren beschutting en voedsel.. Samen met een aantal enthousiaste bewoners uit de Stevenshof heeft de gemeente onderzocht waar extra bomen geplant kunnen worden. Er zijn maar liefst 69 locaties gevonden waar een boom geplant kan worden verspreid over de wijk. De komende weken wordt de ondergrond geschikt gemaakt voor de aanplant met sleuven.Vragenuurtjes

Wilt u meer weten over het 69 bomenplan of wilt u weten welke soort bomen bij u in de buurt worden geplant? Bel dan met Roelant Jonker, adviseur Ecologie en Bomen van de gemeente Leiden. Het telefoonnummer is 14 071 (Leiden, keuze 4). Als u aangeeft dat u belt voor het project ‘69 bomen Stevenshof’, verbindt een medewerker u door.

· Vrijdag 12 november 2021 tussen 14.00 en 16.00 uur

· Vrijdag 19 november 2021 tussen 14.00 en 16.00 uurInwoners die wonen in de directe omgeving van de nieuw te planten bomen zijn geïnformeerd met een bewonersbrief. De locaties waar bomen geplant worden vindt u via de pdf.