• 35-jarige schoolwijktuin Stevenshof zoekt versterking

35-jarige schoolwijktuin Stevenshof zoekt versterking

Schooltuincomplex de Distelvink in de Stevenshof is gestart in 1986 en viert het 35-jarig bestaan.

Duizenden kinderen uit de wijk hebben hier een eigen schooltuintje gehad. Het is een groene oase in de wijk die open staat voor bezoekers die wandelen in het park en even willen kijken hoe alles groeit. Samen met de groengroep worden ook planten – en zadenruildagen gehouden.

De jaarlijkse open avond op 21 juni gaat dit jaar vanwege Coronamaatregelen nog niet door. Maar zondag 20 juni van 12-16 uur is de tuin te bezoeken. Tuinvrijwilligers kunnen dan ook vertellen over het belangrijke werk: het begeleiden van de schoolklassen tijdens de tuinlessen.

Juist in dit jubileumjaar zijn er gaten gevallen in de begeleiding. Kom vrijblijvend een keer meelopen tijdens een les en ervaar of je het team wil komen versterken.

De tuinlessen zijn op dinsdag en donderdag. Op die dagen is de tuin ook na schooltijd geopend van 15:30 tot 16:30 en verder is het hek ook vaak van het slot en zijn er mensen aanwezig. De website geeft veel informatie: www.schooltuinenleiden.nl . Heb je belangstelling voor een proefles: mail schooltuinenleiden@gmail.com