WIJKAMBASSADEURS GEZOCHT

Al sinds 2016 zijn wij, een groep van 11 Leidse wijkambassadeurs actief en helpen wij buren en wijkgenoten met het verduurzamen van hun woning. Wij weten welke subsidies beschikbaar zijn en waar betrouwbare informatie te vinden is, over isolatie en duurzame warmte en elektriciteit, groene daken en meer. Samen met ons netwerk activeren en stimuleren wij energietransitie en vergroening in de stad!
Nu zijn wij voor twee wijken op zoek naar een opvolger voor de scheidende wijkambassadeurs. Liefst uit de betreffende wijk zelf:

In de Merenwijk hebben Marc Koene en Michèle Stokla zelfs al langer dan 4 jaar veel werk verzet: zij hebben straatsgewijs geholpen heel veel woningen te verduurzamen. De Merenwijk heeft een actieve werkgroep, duurzameenergiemerenwijk.nl, waar zij intensief mee samenwerken. Nu willen zij het stokje van het wijkambassadeurschap overdragen.In de Tuinstad-Staalwijk en de Vreewijk hebben Caroline Piet en Rob Dirksen een groot netwerk opgezet en al veel wijkbewoners kunnen helpen om goede stappen te nemen richting een energiezuinige en comfortabele woning. Onlangs nog hebben zij een grote actie begeleid om groene daken aan te leggen in de Vreewijk. Ook zij zoeken een enthousiaste opvolger.

Ook zoeken we een wijkambassadeur voor de wijken Roomburg en Meerburg en voor het Waardeiland. Hiervoor hebben we nu nog niemand en dat is natuurlijk jammer!

Voel je je betrokken bij de energietransitie en draag je duurzaamheid een warm hart toe? Kun je mensen enthousiast maken en heb je wellicht zelf al stappen genomen om je eigen woning energiezuiniger te maken? Je hoeft hiervoor geen technische of bouwkundige achtergrond te hebben. Interesse in en affiniteit met duurzame oplossingen helpt wel om mensen goed te kunnen adviseren. Maar een van de sterke punten van de wijkambassadeurs is juist dat ieder een ander specialisme en een andere achtergrond meebrengt!

Kan en wil je tijd vrijmaken om je buren te helpen, bijeenkomsten te organiseren en samen met het netwerk van je collega–wijkambassadeurs acties bedenken (en doorvoeren) om je wijk te verduurzamen? Dan ben jij precies wie we zoeken! Veel wijkambassadeurs werken trouwens als duo samen. Je kunt je dus ook samen met een medestaander aanmelden! Voor meer informatie over wie de wijkambassadeurs zijn en wat zij doen: kijk op gagoed.nl.

Heb je interesse en wil je eerst nog even horen wat het precies allemaal inhoud? Neem dan contact op met gagoed@leiden.nl.Wijkambassadeurs gezocht!