• Verslag Werkgroep Groen Stevenshof Vitaal november 2020

Verslag Werkgroep Groen Stevenshof Vitaal november 2020

De werkgroep groen van Stevenshof Vitaal heeft de afgelopen maanden vorderingen kunnen maken. In het vorige nummer van Polderpraat schreven we over afspraken, plannen en  ontwikkelingen. Hier volgt hoe de zaken er nu voor staan.

Vanaf 19 november kan worden gestart met de aanplant van het bloesembos in het Stevenspark. Er komen ook een aantal bankjes bij om heerlijk onder de bloesembomen te zitten in het voorjaar!

In de middenberm van de Dobbedreef  heeft de gemeente bloembollen geplant. Hoera!

Bij de Anne Frankschool is op 19 november een zogenaamd tiny forest opengesteld, een minibos, dat dichtbegroeid is met inheemse bomen en een prettige plek is voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren. Een leerplek voor kinderen over de natuur! En voor volwassenen!

Op Facebook hebben 2 dames zich als vrijwiliggers gemeld voor het openhouden van de dierenweide. Graag komen wij in contact met hen. Mail de Wijkraad: info@wijkraadstevenshof.nl.

Het Alexandrine Tinneplein zal worden vergroend zodra er over het kunstwerk dat er staat met de kunstenares is gesproken. Dat gesprek is aanstaande!

Wat we de komende tijd gaan doen:
Het Jaar van de Tuin start in 2021! Daar gaan we in de Stevenshof werk van maken! Tegels lichten, bomen planten, onderhoudsarme tuinen propageren, samenwerken met tuincentra, hoveniers en tuinontwerpers om de tuin dicht bij de wijkbewoners te brengen.

De 4 basisscholen vragen naar het plaatsen van zonnepanelen op hun daken.
Op 1 februari houdt Paul Kessler, directeur van de Hortus, in de bibliotheek een lezing over stoepplantjes. U kunt zich hiervoor aanmelden via de wijkraad.

De schooltuin organiseert in het voorjaar een zaden - en plantjesmarkt. Een aankondiging volgt nog.

De vergroening van onze wijk door middel van aanplant van bomen is nog in onderzoek bij de gemeente. We blijven de vinger aan de pols houden. Inmiddels heeft minister Schouten ook een bomenplan aangekondigd voor de verduurzaming van Nederland. Daar kan de wijk ook van profiteren.

Wie komt onze gelederen versterken? Meld je aan! Heb je ideen of suggesties? Laat het ons weten!

Werkgroep Groen Stevenshof Vitaal:

Ronald Jimmink, Karen Jimmink, Annemiek Kooij, Marianne Mathijssen, Martine van Schaik