Terugblik Halloween 2016


Het grootste feest van het hele jaar. Halloween. Je merkt begin oktober dat de kriebels bij de inwoners van de Stevenshof al los komen. Langzaam zie je her en der wat pompoenen verschijnen. Hier en daar een heks en opeens is dhalloween-foto-5e hele Stevenshof versiert. Dan hangt daar de poster van Halloween. Aliens is het thema van dit jaar. Mensen zijn enthousiast. In het park echter is het helemaal mis. De organisatie schiet in de stress als eerder die maand er grote graafmachines het park ingaan. Grootschalig onderhoud. In paniek bellen we de gemeente op. “Wat!”, riep het evenementenbureau. “Ze zouden pas in november beginnen. Grote miscommunicatie dus. Helaas niets aan te doen. Alles zou op tijd klaar zijn voor Halloween en we mochten het park gewoon gebruiken zoals we in de vergunning hadden aangevraagd. Dit tot grote opluchting van de organisatie.halloween-foto-3

Een week voor Hall oween verschijnen de bekende witte tenten bij Schooltuinvereniging “De Distelvink”. Voor omwonenden is dat het teken dat Halloween officieel i s begonnen. In de komende dagen verschijnen er steeds meer versieringen en werkt de organisatie tot diep in de nacht om alles op tijd klaar te krijgen. Dan is het zo ver. Halloween. De hekken komen om 09:00 uur om alle bruggen af te sluiten. Enkele bezoekers mopperen dat ze nu moeten omlopen, maar zijn wel zeer nieuwsgierig en benieuwd naar het evenement. De dag verloopt voorspoedig en voor we het weten is het al weer 18:00 uur, tijd voor de briefing. Iedereen komt samen en krijgt de laatste instructies. Dan halloween-foto-1is het tijd om naar onze posten te gaan. Om 19:00 uur is het dan zover. We zijn open! Al snel komen de angstkreten uit het bos. Onze acteurs doen hun werk weer goed. 20 minuten later komen de eerste mensen uit het bos gelopen. Lijkbleek. Ze hebben een top avond. Rond 20:00 uur komen de optochten aan. Het was al druk, maar ineens is het heel druk. Het plein naar het kinderspookbos staat helemaal vol, evenals de wachtrij. Om 22:00 uur gaan de laatste mensen door de poort, gevolgd door de vrijwilligers. Die willen natuurlijk ook door het spookbos. Even snel wat opruimen en dan een drankje op een succesvolle Halloween.

De volgende dag kwam de organisatie er achter dat in de optochten het niet helemaal lekker was gelophalloween-foto-2en. Een deel van de optochten is door een verkeerde straat gelopen. De organisatie biedt hiervoor haar oprechte excuses aan bij de gedupeerde bewoners. halloween-foto-4Corrigerende maatregelen zijn genomen om te voorkomen dat dit nogmaals gebeurd.