Het Sociaal Wijkteam in de Stevenshof


Het Sociaal Wijkteam in de Stevenshof

In Januari 2015 heeft het Sociaal Wijkteam in de Stevenshof de deuren geopend voor de bewoners in de wijk.

Wat is het Sociaal Wijkteam?

Het Sociaal Wijkteam is er voor iedereen die er zelf even niet meer uitkomt en ondersteuning zoekt. Daarbij wordt ook naar de mogelijkheden gekeken die u zelf heeft en welke andere, aanvullende mogelijkheden er zijn. U kunt bij het Sociaal Wijkteam terecht met al uw vragen over zorg en welzijn. Bijvoorbeeld over wonen (woningaanpassing en vervoersvoorziening), werken, inkomen zorg en gezondheid. Ook kunt u terecht met o.a. vragen over relatieproblemen, rouwverwerking, ruzie, geweld en begeleiding (bijvoorbeeld dagbesteding). Maar als u goede ideeën heeft voor uw wijk, een steentje bij wilt dragen, anderen wilt helpen of misschien juist zelf iemand nodig heeft, bent u ook van harte welkom!

Hoe gaat het Sociaal Wijkteam te werk?

In het Sociaal Wijkteam werken professionals die afkomstig zijn uit verschillende organisaties op het gebied van zorg en welzijn. Zij denken en werken met u mee bij het zoeken naar een antwoord op uw vraag of oplossing van een probleem.

Mocht u een vraag hebben die toch niet bij het Sociaal Wijkteam past, dan wordt samen met u gekeken naar de plek waar deze wel past. Het Sociaal Wijkteam staat in contact met vrijwilligers en andere professionals en kan deze inschakelen als dit nodig is.

Wie zitten er in het Sociaal Wijkteam?

In het Sociaal Wijkteam zijn medewerkers vertegenwoordigd van Stichting MEE, Kwadraad, Radius, Libertas, Activite en de WMO Gemeente Leiden.

Wij hopen u binnenkort te mogen ontmoeten voor ondersteuningsvragen of aanbod voor vrijwilligerswerk bij het Sociaal Wijkteam in het Buurtcentrum de Stevenshof, 1e etage, Trix Terwindtstraat 4, 2331 GW Leiden.

Ook mantelzorgers zijn bij ons van harte welkom om de Leidse pas voor mantelzorgers op te komen halen.

De inloopmomenten zijn op:

Maandag: 09.00 -11.00 uur

Dinsdag: 09.00 -11.00 uur

Woensdag 09.00 -11.00 uur

Donderdag: 13.00 -15.00 uur

Telefonisch zijn wij van maandag t/m vrijdag van 09:00-17.00 uur bereikbaar op telefoonnummer 071-5164909

Namens het team: Lydia van Leeuwen

 

SWT Stevenshof (2)