Traditionele Halloween in de Stevenshof


Op zaterdag 29 oktober vieren we in de Stevenshof onze jaarlijkse traditie: Halloween.

Net als vorige aan de jaren bestaat ons feest uit 2 onderdelen.
Het eerste onderdeel is Trick or treat langs de deuren. Vanaf 19:00 uur starten er twee optochten. Een bij ‘de IJsbaan’ (Dobbedreef 1a) en de andere bij Basisschool ‘t Klankbord’ (Antoinette Kleynstraat 6). Onder begeleiding van een boerenblaaskapel lopen ze langs de deuren richting het Stevenspark. Deelnemende huizen hebben een kleine poster voor hun ramen geplakt. Wij verzoeken de bewoners van de deelnemende huizen te wachten met het uitdelen van snoepjes tot de boerenblaaskapel voorbij zijn gelopen. Op deze manier blijft de optocht overzichtelijk voor de organisatie. Om 20:00 komen we aan in het Stevenspark ter hoogte van de schooltuinen ‘De Distelvink’ (Christina Baderpad 101).

Het tweede deel van ons feest is het Spookbos. Op zaterdag 29 oktober sluiten we het Stevenspark om 09:00 af voor het opbouwen van het Spookbos.
Wij verzoeken de omwonende hier rekening mee te houden.
Om 19:00 gaat het spookbos open. Bezoekers kunnen dan, voor de optochten aan, het bos bezoeken. De minimum leeftijd voor het bos is 12 jaar. Ben je jonger dan 12, schatten wij als organisatie in dat je nog te jong bent voor de gruwelijke situaties die onze acteurs uitbeelden.
Naast het spookboos is er ook een kinderbos. Deze is voor kinderen van 0 tot 8 jaar bedoeld, maar kinderen tot 12 jaar zijn welkom. Naast het kinderbos is er een voorleesheks die een uniek griezelverhaal verteld.
Op de schooltuinen en in de wachtrij is er gelegenheid om warme dranken en frisdrank te kopen.

Dit jaar introduceren we een kostuum wedstrijd. Jaarlijks zien we dat veel bezoekers veel tijd en energie in hun uitfit steken. Dit draagt alleen maar bij aan de gezellige sfeer die we willen creëren. Om er nou achter te komen wie het engste kostuum heeft willen we foto’s maken op locatie. Deze worden door de jury beoordeeld. De winnaars worden uitgenodigd voor de prijsuitreiking.

We sluiten om 22:00 uur. Het Halloween Café op de schooltuinen sluit om 22:15.
We verzoeken dat de laatste bezoekers de schooltuinen om 22:30 verlaten.

Heb je zin om mee te doen? We zoeken altijd mensen! Of het nu gaat om mensen bang maken in het bos of om mensen die helpen met de opbouw en afbouw. Wij kunnen de hulp hard gebruiken. Iedereen is welkom. Interesse? Neem contact op met de organisatie via:
06-22526386 of via vrijwilligerstevenshof@gmail.com